A nyári katori tábor margójára

Idén is lezajlott, mégpedig idén is sikeresen. Az eddigi elvonulós táborainkkal szemben most először szétválasztottuk az aiki és katori tábort (az aiki tábori beszámolót ITT olvashatod), de a nyár végi kardos táborozók fullon megtöltötték a bakonyi vendégházat. Nyár lévén, a szaunázás elmaradt, ugyanakkor rengeteg gyakorlás volt, és nem volt hiány a kardsuhogtatásból.

A gyakorlók serege, elöl a friss vizsgázókkal.

A reggeli/esti meditáció keretezte a napot, iaidzsucu gyakorlás pedig a reggeli/esti edzéseket. Az edzéseken a szokásos formagyakorlatozás menetét felrúgva izgalmas, haladó drill-sorokat néztünk, amelyek kivitelezésében kezdő és haladó egyaránt elmélyülhetett. Egy ilyen edzőtábor remek lehetőség, hogy felismerjük, egy-egy mozdulat kielemzése is mennyi időt követelhet – de hát ezért hívjuk ezt a gyakorlástípust harci művészetnek.

Az estéket kimondottan kellemessé tette a szakács-team sürgölödése (külön köszönet Erikának), sok finomság került az asztalokra. Egyik este komoly szakmai megbeszélést folytattunk harcművészeti témában, amelyet a Szabolcshoz intézett kérdés nyitott meg, de aztán szerteágazó irányokat vett.

Egy, a három fincsi vacsiból.

A tábor fénypontja az 5 mokuroku és az 1 kjósi vizsgája, ill. az ezt követő diplomaátadás volt. (Bővebben ITT.)

A koncentrált, elszánt gyakorlás hangulatát idézi a következő kis videó. Köszi, Milán!