Katori Sintó Rjú

- a tradícionális, japán kardvívás -

Nem tudod miért, de vonzódsz a japán kultúrához? Izgat a szamuráj életvitel? Vagy a kardívás rejtelmeibe szeretnél belelátni? Esetleg egyéb fegyvernemeket is kitanulnál?

Délelőtt? Este? Hétvégén?

Katori

600 éves japán irányzat. Különlegességét formagyakorlatainak változatlansága adja. Ha mindez párosul egy modern szamuráj elképesztő tudásával, a formák életre kelnek. Ez a szamuráj iskolavezetőnk, Tetsutaka Sugawara sensei, akin közel 80 évesen is lehetetlen fogást találni...

Ajánljuk azoknak, akik
- tisztelik a japán hagyományokat,
- hisznek a szamuráj kultúra nagyságában,
- a koncentrált gyakorlást részesítik előnyben,
- a harc felszíne helyett annak valódi tartalmát kutatják,
- a mozgás kapcsán szeretik az agyukat is tornáztatni,
- a tartalmas testmozgás pártján állnak.

Hogyan épül fel egy edzés?
A bemelegítés karddal a kézben zajlik. Egyszerű alapmozdulatokkal mozgatjuk át a testet, pontosítjuk a technikák alapjait.

Ezt követően pár mozdulatos, páros gyakorlatok következnek.

A domináns részben a páros formagyakorlatozás következik. A katorira jellemzőek a hosszú, összetett, izgalmas gyakorlatok, és a többféle fegyver használata. A kezdők először karddal tanulnak, ezt követi a hosszú bot, a naginata (alabárd), a két kard, az egy kard, végül a haladó alkalmazások. Különleges részt jelent az iaijutsu, az éles kard használata – ezt természetesen nem párban, hanem egyénileg gyakoroljuk.

Ha bővebben szeretnél a katoriról olvasni, KATT ide vagy nézd meg katori videóinkat az oldal alján.

Hogyan tudsz csatlakozni?

Szeretettel látunk!
Kezdőként a katori tanulásához három, 10-10 alkalmas alaptanfolyamon keresztül vezet az út, amelyek során kiemelt oktatói figyelemben részesülsz.   

A 3x10 alkalmas (Japán Kardvívó Alaptanfolyam I., II., III.) képzés során mélyen megtanulod a kardvívás alapjait, megismerkedsz a különféle fegyvernemekkel, és készen állsz arra, hogy a katori mély vizébe fejest ugorjál.

Tanfolyami részletek és jelentkezés >>