Kölyök aikidó vizsgarendszer

Aktuális

Vizsgahét: 2024. június 10-13. (helyi vizsgák, edzésidőben)
Közonti vizsga: június 15., 10.30 – kb. 12. óráig

Jelentkezési határidő: június 5. (Fontos a határidő betartása!)

Vizsgadíj: 4.000 Ft 

A gyerekek technikai fejlődését vizsgarendszer segítségével mérjük. A gyerek fokozatok (japánul kjú) száma 14. Csatlakozáskor a gyermek fehér öves, első vizsgája 14. kjúra történik, ezzel piros öves lesz. Az ezt követő vizsga a 13. fokozat, piros csíkkal, és így tovább 1. kjúig. A gyerekek a tanév során kétszer vizsgázhatnak, januárban és júniusban. 

A vizsgák két szinten történnek: alacsonyabb fokozatokra (pirostól kék csíkig) edzésidőben (saját csoportjukban) vizsgáznak a gyerekek, magasabb fokozatokra (zöldtől fekete csíkig) közonti vizsga zajlik. A vizsgák szabadon megtekinthetők.

A vizsgázás feltételei:
1) legalább 3 hónap gyakorlási idő
2) a havi oktatási díjak törtelen fizetés
3) vizsgajelentklezés ív időbeni kitöltése
4) vizsgadíj befizetése 

Sikeres vizsga esetén a gyerekek színes övet, páratlan fokozatok esetén felvarrandó fehér csíkot kapnak.

A vizsgajelentkezés menete

Kérnénk a fenti vizsgajelentkezési keritériumokat áttekinteni, majd ezt követően az alábbi vizsgajelentkezési ívet kitölteni. Pontosan jelöljétek be a gyermek jelenlegi övfokozatát. A megjegyzésbe írható kérés a vizsganappal kapcsolatban. FIGYELEM! A kéréseket kizárólag alacsonyabb, az alap vizsgafokozatok esetén tudjuk tolerálni (helyi vizsgák), a központi vizsga nem halasztható!

Vizsgaanyag

A vizsga mindig két részből áll.

Az első rész egyéni alapgyakorlatokat (kúszásokat/mászásokat) és erősítő feladatokat tartalmaz, a második rész technikai, amely technikákat és harci gyakorlatokat foglal magában. A vizsgaanyag letölthető:

Erősítő feladatok
Vizsgatechnikák

Magyarázat a vizsgatechnikák táblázathoz:
A gyerekeknek 2 dimenzióban kell egyre többet tudniuk. Egyfelől függőlegesen haladnak lefelé piros övtől a fekete csík irányába, másfelől oldal irányban – kor szerint – ugyanazt a technikát egyre több támadásból kell tudniuk végrehajtani.
9 éves kor alatt az adott technikákat csak az alaptámadásból kell tudni. Az alaptámadást kiemelet kék X-szel jelöljük a táblázatban. 10 éves kort betöltött harcosoknak bővül a támadás repertoárja.
Példa: egy 8 éves első vizsgázó (piros övre) a technikai vizsgán 2 technikát mutat be: ucsitedori udeoszae és katatedori szumiotosi (feketével kiemelve a technika neve, döntve a támadás), de a 11 évet betöltött a szumiotosit már rjótedoriból, hidzsidoriból és katadoriból is bemutatja. Azaz az utóbbi piros övre már 5 technikából ad számot.

    Jelentkezés kölyök aikidó vizsgára 2024. június

    Jelentkezésemmel elfogadom az oldal adatkezelési szabályzatát.