Rólunk mondták

Márkus Miklós (38), cégvezető, szakértő:
Műszaki akusztikával közel két évtizede, cégvezetéssel egy évtizede foglalkozom. Genetikailag mérnök vagyok. Fiamnak a testtudat-, a konfliktuskezelés-, a problémamegoldás fejlesztése miatt választottuk ezt a sportágat.
Hamar felismertem, hogy nekem is pont ezekre van szükségem. Harcművészettel gyakorlatilag sosem foglalkoztam, így igazi kezdőként léptem erre az útra.
Az Akadémia közössége igazi nagy család, edzőtársaimban barátokra tettem szert, így könnyű volt kezdeni. Szabolcs tanítása mély, de jól megtapasztalható. Megértése számomra igazán élvezetes szellemi munka. Igazi kihívás minden alkalommal önmagam határait meghaladni. E fejlődés egy életre elegendő, és Szabolcs ebben folyamatosan utat és célt mutat. A tanítása két év alatt megváltoztatott. Már tudatosan alkalmazom az élet minden területén, így a munkámban is.

Pásztor Tamás (26), Wado-Ryu Karate-Do oktató:
Húsz év karate gyakorlás és több évnyi oktatói tapasztalattal a hátam mögött, nyughatatlan útkeresőként nagy megnyugvás volt számomra találkozni a Szabolcs által képviselt szemléletmóddal, értékrenddel.
Egyedülálló hazánkban az a fajta hozzáállás és hozzáértés, amivel tanít, illetve úgy fogalmaznék, hogy csak az igazán magas szintű harcművészek gondolkoznak, úgy, ahogy ő. Jelenleg egy több, mint 80 tagból álló karate szakosztályt vezetek Dunakeszin, ezért óriási felelősségem van abban, hogy kinek az iránymutatása szerint adom át harcművészeti tudásom, ezért is köteleztem el magam Szabolcs mellett. Olyan módszerek, elvek mentén tanít, amelyek segítségével mindenki tökéletesítheti, illetve megtalálhatja a harcművészetek óriási világában azt, ami igazán neki való.
Fontosnak érzem megemlíteni, hogy más harcművészeti oktatókkal szemben nem akarja ráerőltetni tanítványaira saját stílusát, ennek ellenére mindent megad ahhoz, hogy az elhivatott tanítványok kiteljesedhessenek. Tulajdonképpen erről szól az Aunkai. Ajánlom a Somogyvári Szabolcs által vezetett Keiko Harcművészeti Akadémiát az útkereső harcművészeknek és a felüdülésre, aktív pihenésre vágyó kezdőknek egyaránt.

Seidl Róbert (40), ügyvezető, Effekt Marketing Kft.:
Japán harcművészetekkel több, mint 20 éve foglalkozom. Gyerekkori vágyaimat követve a japán kard útját az iaidón keresztül gyakorolva kezdtem megismerni.
A katori harcművészeti rendszerrel 3 éve kerültem kapcsolatba. Azonnal megfogott benne, hogy az eddig tanultakat kiegészítve milyen komplex harci lehetőségekkel bír. Ahogy elkezdtem az edzéseket látogatni az Akadémián, a katori mindenki számára megtanulható harci értéke tetszett meg. A gyakorlatok kivitelezése nem a meglévő erőről, a villámgyors reflexekről szólt, hanem a helyes testtartásról, a laza, minden irányba történő figyelemről és gyors reagálásról. Így a fiatalok mellet idősebb testtel is ugyanolyan tudásra lehet szert tenni.
Mivel 15 éve saját cégemet vezetem, ahol a piaci környezet változásaira rugalmasan, gyorsan és néha harciasan kell reagálni, a céges életben is kamatoztatom az edzéseken megszerzett ismereteket. A gyors döntések mellett sokat segít a konfliktushelyzetek során. Az edzések hangulata kiváló, Szabolcs érthetően, mindenki számára felfogható módon adja át a technikákat, messzire látszik az ösvény, amin járni kell. Nincsenek titkos technikák, misztikus, „majd megérted egyszer” mondatok.
A gyakorlótársakkal nagyon jó a viszony, a haladó tanítványok ugyanolyan lelkesen és barátian edzenek a kezdőbekkel is, mint egymással. Jó szívvel ajánlom az edzések látogatását a harcművészet iránt érdeklődőknek, és a saját testüket hosszú távon is karbantartani akaróknak egyaránt.

Kónya Gyula (40), ügyvezető igazgató / multinacionális logisztikai vállalat:
Több mint tíz éves közép és felső vezetői tapasztalatom, hogy a csapatépítés megfelelő önismeret nélkül elképzelhetetlen. A témát igyekszem rendszerszinten értelmezni, melynek nagyon fontos eleme a testen keresztüli megközelítés. Fiatal koromtól versenyszerűen kosárlabdáztam, hosszútáv futottam, úsztam és kerékpároztam. A kihívások komplexitása folyamatosan nőtt, az összefüggések meglátása és megértése egyre nagyobb erőfeszítést igényelt.
A klasszikus értelemben vett sportolás már nem tudott a szükséges mértékben és minőségben feltölteni. Szabolccsal folytatott első edzésen kiderült számomra, hogy a helyes testtartással és az egyensúly megtalálásával, megtartásával dolgom van. A gyakorlatoknak köszönhetően nemcsak az évek óta fájó nyaki gerincem kapcsán tapasztalok jelentős pozitív változást, hanem hatásuk a koncentráció, egyensúlyérzet által érezhető a privát / üzleti interakcióimban is.
A kommunikációmban történt fejlődést környezetem is észlelte, visszajelezte felém. Az Akadémia emberi és oktatói felkészültsége, az általuk minden részletében átgondolt épített és szociális környezet biztos alapot teremt a testi és szellemi fejlődésre nyitott, befogadó szemléletű tanulni és fejlődni vágyóknak.