Az 1 napos kardvívó tréning összegzése

Vasárnap 12 harcosjelölttel gyakoroltuk végig a napot. Az esemény érdekessége volt, hogy 1 napot igyekeztünk feltölteni olyan tematikával, amely megismerése egyrészt napi szinten izgalmas, másrészt hosszú távú perspektívát is felvázol. Néhányan a tréning után megírták véleményüket:

„Remekül éreztem magam, el is kezdem a 10 alkalmas alapképzést!”

„Micsoda társaság! Lelkesítő, elfogadó, inspiráló közeg. Köszönöm!”

„Szuper időtöltés volt. Kellemesen elfáradtam, de értelmes mozgással töltöttem a vasárnapot, s ez olyan jó!”

Négy órát gyakoroltunk két részletben, ami nem kevés. Minden gyakorlat rövid elmélettel kezdődött. Az első rész elején az érdeklődők dióhéjban hallottak a japán kard kialakulásáról, használati alapelveiről. A második rész előtt katori rendszerünk sajátosságait, elméletét ismerhették meg.

Az első részben az alapok közül az egyenes vágást, illetve az iskolánkra jellemző makiuchit (gördülő vágást) gyakoroltuk, majd ezt követően egyszerű, ám komoly koncentrációt követelő drilleket (kettőt)  néztünk. Párban értelemet nyert az egyéni mozdulatok pontosságának szükségszerűsége.

A második részben magasabb szintre emeltük a végrehajtás szintjét, majd egy haladó drillt néztünk meg, amely a kardhasználat érzékenységére helyezte a fókuszt. A tréninget rövid bemutató zárta.

Nagyon jó program volt, örömmel néztük, hogy egy nap koncentrált, tudatos gyakorlás is mily fejlődést eredményezett a gyakorlókban. Többen jelezték, hogy bekapcsolódnak a hosszabb távú gyakorlásba, mert (saját szavuk szerint) „mély bepillantást nyertek a kardvívás rejtelmeibe”.

Örülünk az együtt töltött napnak!

cof
cof