Az új, budai dódzsó – az oktató bemutatkozik

Hamarosan indul a Keiko új katori dódzsója, budai helyszínen. A dódzsó vezetője Farkas Csaba lesz, aki közel 10 éve tanul Szabolcstól. Fogadjátok szeretettel köszöntő szavait! 

***********************************************************************

Sok előkészület és várakozás után megnyílik a Keiko Harcművészeti Akadémia budai dódzsója, a Keiko Buda.

Edzője én leszek, Farkas Csaba. Pár szó személyemről. Gyermekkorom óta japán kultúra és sport  itatja át mindennapjaim. Első sportom a dzsúdó volt. Bár kipróbáltam magam a parkour nevű extrémsportban, hamarosan ismét japán vízekre eveztem, és eljutottam a Keiko Harcművészeti Akadémiára, Somogyvári Szabolcshoz Katori Shintó Ryút tanulni.

Majd egy évtizede tanulom a japán kardforgatást, és figyelem meg sokrétű hatását mozgásomra, életemre. A mokuroku fokozatot a 2022-es nyári edzőtábor alkalmával kaptam kézhez. Ez után nem sokkal kaptam a felkérést Szabolcstól a dinamikusan fejlődő Keiko Akadémia új dódzsójának vezetésére. Örömmel mondtam igent. Több helyszín szóba jött, de végül Buda lett a befutó, köszönhetően Szula Tamásnak, az Aikidó Meikakukai Dódzsó vezetőjének, aki áprilistól teszi lehetővé, hogy egy gyönyörű és hagyományos hangulatú helyszínen edzünk, a Mammut szomszédságában.

Bár jómagam az oktatást hatalmas lehetőségnek tartom a saját fejlődésemre, a további elmélyülésre, hibáim javítására, boldogsággal tölt el, hogy a sajátos szemléletű, Keiko pedagógiával ötvözött ősi tanok, többekhez is eljuthatnak!

Szeretettel várok minden új tanulót a 2023.április 3-án a Lövőház utca 16-os szám alatt.