Keiko Ajka

Irányzat: aikidó (gyerek és felnőtt)

Vezető oktatóMajor Attila (2. dan)

Helyszín: Ajkarendek, Nyíres u. 26. /Művelődési ház/

Edzésidőpontok: 
Gyermek 1: Hétfő, Szerda 15:30-16:20
Gyermek 2: Hétfő, Szerda 16:30-17:30
Felnőtt: Hétfő, Szerda 17:40-19:00

Elérhetőség:
+36 20 661 2421
attila@keiko.hu
Keiko Ajka Facebook

A Keiko Ajka a budapesti központú Keiko Harcművészeti Akadémia vidéki szervezete.

Ajkarendeken 2014 őszén indultak az edzések Major Attila oktató vezetésével. A gyakorláshoz 3 külön csoport (alsós-, felsős gyermek és felnőtt korosztály) áll rendelkezésre.

Az aikidó az egyik legismertebb japán harcművészeti forma. Hagyományait a több, mint két évtizedes KEIKO pedagógiánkkal ötvözve kiváló szabadidős sport és egészségmegőrző tevékenység gyerekek és felnőttek számára egyaránt. Hisszük, hogy gyermekeknél a helyes személyiség kifejlődésében, felnőttek esetében pedig a rohanó világunkban az egyensúly megtalálásához a megfelelő mozgás elsődleges szerepet játszik.

Kölyök Aikidó – gyerekeknek
Az edzést alapmozgásokkal, futással, ugrálásokkal kezdjük. Ezt követi az „erősítés”, amely nem direkt, hanem speciális mozgásokon keresztül fejlődik (kúszások, mászások, páros gyakorlatok). A gyerekek a technikázás előtt alapfogásokat és ütéseket tanulnak, majd az edzés domináns részében harci helyzeteket oldanak meg. A gyakorlást lazítás és csoportjáték zárja. Célunk, hogy gyermeke kiegyensúlyozott legyen, energiáit helyes mozgással kösse le, minden szinten fejlődjön konfliktuskezelése.

Keiko Aikidó – felnőtteknek és 14 éves kor fölött fiataloknak
A Keiko Aikidó legfontosabb ismérve, hogy nagy hangsúlyt fektet az egészséges testtartásra, aminek segítségével a technikákat igyekszünk erőlködés nélkül végrehajtani.

Ajánljuk azoknak, akik
– egészséges testmozgásra vágynak egy szuper csapatban,
– a harcművészeti gyakorlást az önfejlesztés kedvéért végeznék,
– ülő munkát hátrahagyva felszabadultan mozognának,  
– koncentrációjukat kívánják fejleszteni,
– nem szeretnek megszakadni, de nem ijednek meg az izzadságcseppektől.

Hogyan épül fel egy edzés?
1. Bemelegítés (ízületek finom átmozgatása, könnyed erőnléti gyakorlatok)
2. Légző- és testtartásjavító egyéni és páros gyakorlatok
3. Technikázás
4. Egyensúlyvesztő játékok (harci játékok)

Ha bővebben szeretnél filozófiánkról olvasni, KATT ide vagy nézz bele videóinkba.

Hogyan tudsz csatlakozni?
Kezdőként az aikidó tanulásához három, 10-10 alkalmas alaptanfolyamon keresztül vezet az út, amelyek során kiemelt oktatói figyelemben részesülsz. 

A 3×10 alkalmas (Aikidó Harcművészeti Alaptanfolyam I., II., III.) képzés során megtanulod a harcművészet alapjait, a könnyed testhasználat alapelveit, a támadások, védekezések, esések alaptechnikáit. Az Alaptanfolyamok végén diplomát kapsz, amely feljogosít a következő szint elkezdéséhez. A 3. szintű alaptanfolyam elvégzése után csatlakozol a csoporthoz, és tovább mélyítheted tudásodat az aikidó gyakorlásával.

Keiko Ajka gyerekoktatásról, edzésekről és induló tanfolyamairól a www.facebook.com/Ajka.Keiko oldalunkon tájékozódhatsz, vagy a +36 20 661 2421 telefonon érdeklődj.