Gyermekeink egészsége

Szerencsére a koronavírus gyermekekre gyakorolt közvetlen hatása elenyészőnek tűnik. De nem így a közvetett hatása, hiszen a gyerekek nem járnak közösségbe, a játszóterek üresek, a szerencsésebbeknek jut legfeljebb egy kis kerti mozgás. Nem beszélve arról, hogy a digitális oktatás megindulásával számítógép előtt görnyednek simán napi 4-5 órát. A bezártság mind mentális, mind fizikai értelemben komoly veszélyforrás – ám egyúttal kihívás is.

Sosem volt fontosabb a mozgás! Végtelenségig sorolhatnánk a mozgás pozitív, fiziológiai hatásait. A mozgás kizökkent, felráz, az energiát természetes módon vonja el a bezártság okozta stressztől (amely óhatatlanul megszületik). A gyerekek jelenlegi helyzete embertpróbálló a szülőnek is, és ez a közös fáradtság bizony „kiüt” mindenkit a nap végére. Ahogy mondani szoktuk ilyenkor: már mozogni sincs kedvünk… Pedig pont, hogy ilyenkor kell. És ez a kihívás része.

És gyerekek, most hozzátok szólok:

Srácok, fontos, hogy ti is vállaljatok felelősséget a saját egészségetekért!

Tudjuk, hogy egyszerűbb lazításként a gép felé fordulni. Hogy kinyúlni a tv előtt. Érthető is, ám hosszabb távon hmmm…. Mozogjatok! Használjátok az edzésvideókat. 30 perc igazán nem sok, de ha egy héten kétszer megcsinálod, azzal már komolyan hozzájárulsz kondíciód megtartásához. Ha még többször is! És legyetek kreatívak. Írjatok ötleteket, visszajelzéseket, mit szeretnétek és hogyan. Mi szívesen alkalmazkodunk. Hívd meg barátaidat is. Vonb anyut-aput! Találj ki versenyt, feladatot, írd meg nekünk. És vond be a technológiát! Ez a világ a ti világotok, tényleg nem kell neki ellenállni, de értelmesen kell tudni használni. No, ez a kihívás.

Videóink 30 perces mozgásanyagok a feszültség levezetésére, állóképességed megtartására, fejlesztésére, jobb és bal agyféltekéd stimulálására – szaknyelven. Egyébként meg jópofa, vicces és/vagy hasznos gyakrolatok, hogy ne „őrülj(ünk)” meg 🙂  Csatlakozzatok!

KATT –> Kölyök aikidó videócsatorna a Youtube-on <– KATT

 

Utóirat: Hamarosan interaktív előadásokkal jeletkezünk szamurájos, japános, harcművészeti témákban. (zoom) Ott beszélgethetünk is! 🙂

 

A kép illusztráció: Photo by McKaela Lee on Unsplash