Kételyeid, kérdéseid vannak az aikidóval kapcsolatban?
Hatékonyabbá tennéd az aikidódat?
Miért lehet hasznos az aikidó más harcművészetet gyakorlók számára?
Mi veszett ki az aikidóból és hogyan éleszthető újra?
Egy aikidó szeminárium tabuk nélkül - kezdőknek, haladóknak és más harcművészetben jártas érdeklődőknek.
Négy instruktor fogott össze összesen 110 év harcművészeti tapasztalattal, hogy új és szokatlan szemszögből ismertesse meg az aikidót, és választ adjon a résztvevők kérdéseire.

AIKIDÓ MÁSKÉPP II.

szeminárium
kezdőknek, haladóknak, más harcművészetekben járatosoknak

2022. január-február (kiírás később...)

Edzések
9.00-10.30
10.45-12.15
13.00-14.30
14.45-16.15
16.30-18.00 (kérdezz-felelek, interaktív beszélgetés)

Helyszín
Keiko Harc- és Mozgásművészeti Akadémia
1138 Budapest, Tomori köz 6.

Díj
15.000 Ft


Jelentkezem

Az Aikidó Másképp az aikidóról alternatív módon gondolkodó oktatók által tartott szeminárium, mely különféle megoldásokat kínál a hagyományos aikidó útvesztőiben elveszett gyakorlók számára. 

Oktatás
A szeminárium négy edzését 1-1 oktató tartja, akik egyéni látásmóddal közelítenek az aikidóhoz, és ezzel válaszokat adhatnak olyan aikidó gyakorlóknak, akik kérdéseket fogalmaznak meg az aikidó működőképességét, harci hatékonyságát, célját, harcművészetekben betöltött szerepét illetően. Kiemelten fontos szempont az aikidó gyökereinek feltátása. A megértést segíti a négy edzés utáni gyakorlati beszélgetés, ahol a gyakorlók szabadon kérdezhetnek az oktatóktól.

Kiknek ajánljuk?
- haladó aikiódósoknak, akik több éve gyakorolnak, valós kérdéseik vannak és kételyeik merültek föl bennük,
- kezdő aikidósoknak, akik nyitottak az új szemléletre,
- más harcművészetben jártas, de az aikidó felé nyitott harcművészeknek, akiknek az aikidó pluszt adhat saját rendszerükhöz.

Az Aikidó Másképp szeminárium oktatói
Image
Karászi Sándor

Sándor 1970-ben született. 22 éves kora óta gyakorolja az aikidót, 25 éve tanítja is azt. Kipróbálta magát a Tai Do-ban, Goju-ryu karatéban és az Emishi Odo Kai-t ma is gyakorolja. Jelenleg Aikikai 6. Dan fokozata van. Öt városban alapított aikidó klubot, amit kinevelt instruktorai visznek tovább. Tanult Bothmer Gimnasztikát és testnevelő tanár volt 2 évig egy Waldorf iskolában.  Magyarországon ő alkotta meg a Békés Iskolák gyakorlati anyagát, a Békés Harcos modult, és 5 évig tanította is azt. Meghívott előadóként az ELTE Pedagógiai Karán előadást tartott tapasztalataiból. Ma már az Erasmus - SkillAi európai uniós projektben dolgozik Mushinkai Aikidó Egyesülettel. Eredeti szakmája szerint repülőgép műszerész, ami egy precíz, átfogó szemléletre tanította, és hozzásegítette, hogy az aikidóban a lényegi összefüggéseket tárja fel. Megfogalmazta azokat a mélyebb alapelveket, amelyek minden harci és sport mozgásban a hatékonyság összetevői. Az Aikidó Másképp szemináriumon azt a 3 alapelvet fogja felfedni, amely minden haladó akidóka mozgásában megtalálható, csak senki nem beszél róla, így ennek hiányában nem is láthatjuk meg. 

Image
Kati Dániel

Dani 19 éve kezdett aikidózni. Az aikidó mellett 10 éve orosz systemát is gyakorol. Az évek során számos mestertől tanult, a jelenlegi aikidó szemléletét a Dan Harden által alapított Sangenkai rendszer határozza meg.  Az Aikidó Másképpen szemináriumon azokkal az alapelvekkel fogja megismertetni a résztvevőket, amelyek Ueshiba Morihei aikidóját olyan különlegessé tették, egyszerű és azonnali tapasztalatot adó gyakorlatok segítségével. Mind e mellett szó lesz még a kínai belső harcművészetek és az Ueshiba Morihei aikidó tanításai közötti párhuzamokról. 

Image
Somogyvári Szabolcs
Szabolcs az aikidót közel 30 éve gyakorolja, jelenleg a Keiko Harc- és Mozgásművészeti Akadémia vezető oktatója. Többször járt ki Japánba tanulni, ahol az aikidó mellet a japán kardvívást (katori sintó rjú) is elsajátította. Gyakorlásának fókusza a test helyes tartásán és mozgatásán, a rugalmasságon és a kapcsolatérzékenységen van. Rendszerének egyik legfontosabb fogalma a rugalmas erő, amely az erőlködésmentességen alapul. Az Aikidó Másképp szemináriumon nem a technikákra helyezi a hangsúlyt, hanem olyan páros drillekre, amelyek a billentés könnyed elérésében tudnak segítséget nyújtani. Bővebben: www.keiko.hu  
Image
Szeltner Zsolt
Zsolt több mint 30 éve gyakorolja az aikidót, és közel 30 éve oktatja azt, gyermekeknek és felnőtteknek is, főfoglalkozásban. Jelenleg 6. Aikikai dan fokozatú. Előtte több harcművészetet is kipróbált, de békés természete miatt ebben találta meg önmagát. Kétszer járt Japánban, de az európai oktatók megközelítése közelebb áll hozzá. Aikidó megközelítése nem az izmok, hanem a test leghatékonyabban történő használatára fokuszál a technikák során. Az Aikidó Másképp szemináriumon a technikákon keresztül próbálja ezt a megközelítést átadni, ezzel kissé más megvilágításba helyezni azokat a megszokottakhoz képest. Bővebben: www.szeltner-aikido.hu 

Díj: 15.000 Ft/fő, amely az egész napos program (4 edzés + beszélgetés) díja.

A jelentkezés menete
A jelentkezés alábbi regisztrációs ív kitöltésével, ill. a díj átutalásával érvényes. A jelentkezés kitöltése után válaszlevélben tájékoztatunk a tudnivalókról, az utaláshoz szükséges adatokról.

FIGYELEM!
A szemináriumon max. 35 fő vehet részt, a jelentkezés az átutalás beérkeztével válik csak érvényessé. Díjat vissza nem térítünk, de a jelentkezés átruházható. A helyek beteltével jelentkezést nem áll módunkban elfogadni.

    Jelentkezés az Aikidó Másképp szemináriumra (2021. július 31.)